Nieuws

Janine van der Burg kent Mariëlle al lang. Ze hebben vanaf dag één een klik. Daarom was het voor Janine logisch om bij Work for Care aan te kloppen toen ze op zoek ging naar meer vrijheid in haar werk. Janine is nu verzorgende IG bij diverse zorgsettingen. ‘Ik werk voornamelijk in de nachtdienst. Dat past het beste privé bij me, en ik ben nu eenmaal een nachtvlinder.’

 

Janine heeft in de thuiszorg gewerkt en is daarna de opleiding verzorgende IG gaan doen. Ze werkte tot juli 2017 vooral op PG-afdelingen bij diverse zorgorganisaties. ‘Maar het begon me tegen te staan dat ik steeds volgens rooster moest werken en dat diensten ruilen lastig of niet mogelijk was. Ook de feestdagen waren een steeds terugkerend probleem. Net als extra taken die ik toebedeeld kreeg maar waarvoor ik eigenlijk te weinig tijd had. Ik miste uitdaging, iedere dag was vrijwel hetzelfde.’

Afwisselend en ideaal

Via Work for Care heeft Janine de uitdaging in haar werk weer teruggevonden. ‘Ik werk veel voor een zorgcentrum in Ammerzoden en doe zo nu en dan een thuiszorgroute. Ik werk vooral veel in de somatiek. Het is voor mij afwisselend en ideaal. Ik heb de lusten maar niet de lasten, om het zo maar samen te vatten. Ik heb geen extra werk gerelateerde taken en geen ellenlange vergaderingen, ik kan kiezen of ik met de feestdagen of in de weekenden werk, ik kan mijn eigen vakanties plannen wanneer ik wil en ik kan mijn eigen dagen en uren indelen.’

Janine ziet nog meer voordelen: ‘Ik kom bij diverse zorgorganisaties en zie dus ook de dingen die anders zijn, ik heb geen directe collega’s maar ontmoet veel verschillende mensen. Doordat Work for Care alles voor mij regelt, krijg ik gewoon iedere week mijn loon en hoef ik niet als zzp’er een administratie bij te houden.’

Geen nummer maar een persoon

Voor Janine bevalt de samenwerking met Mariëlle prima. ‘We weten wat we aan elkaar hebben. Ik kan altijd open en eerlijk zijn en andersom ook. Mariëlle is een toppertje. Iemand die je niet als een nummer ziet, maar als een persoon, een individu. Je krijgt waardering voor wat je doet. Wat ook erg prettig is; ze heeft het volste vertrouwen in je, zal je nooit zomaar laten vallen. Ik blijf nog lekker een hele poos bij Mariëlle werken. Ik heb het goed bij Work for Care.’

1 Reactie

  1. Oohh Nientje wat een lieve woorden voor ons Marielle!!! Geloof achter elkaar dat je t ontzettend naar je zin hebt door op deze manier te werken!
    Jullie zijn beide Toppertjes! ?

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment